středa 16. srpna 2017

KŽP - Lupin a Tonksnová (I.)

Lupin a Tonksnová (I.)

Za chvíli mělo přijít jejich dítě na svět a oni stále nevěděli, koho udělají kmotrem či kmotřenkou. Bylo nutné to rozhodnout, ale bylo to tak těžké!
„Co třeba Molly nebo Arthur?“ navrhla Tonksová.
„Přijmuli by to, o tom nepochybuji, ale myslím, že svých dětí a starostí mají dost. Nepotřebujeme jim přidělávat starosti. Už tak toho pro nás dělají mnoho. Navíc myslím, že se rádi ujmou role babičky a dědečka, ať už to dopadne jakkoliv. Jejich rodinu tímto nebudeme „zatěžovat“,“ pokrčil rameny Remus.
„Chápu. Bylo by to od nás sobecké. Ale budou to úžasní prarodiče. Tak Minerva?“
„Bude bojovat ze všech sil, bude riskovat, aby zachránila co nejvíce studentů, jejích dětí. Není jistota, že to přežije,“ posmutněle se usmál.
„Pravda, pravda. Pak mě napadá třeba Kingsley?“ přemýšlela Tonksová dál.
„Ten by asi přicházel v úvahu, ale myslím, že ten by se spíše měl stát příštím Ministrem, protože Harry to nepřijme určitě. Nechtěl bych, aby naše přání tohle zkomplikovalo,“ odmítl zase Remus.
„Ano, to by bylo od nás opět sobecké. On bude úžasný Ministr kouzel. Konečně někdo s mozkem,“ zasmála se a Remus se musel přidat. Rozhodně doufali, že Ministrem bude. Bylo by to tak nejlepší pro celý kouzelnický svět. Ale jim tohle velmi komplikovalo volbu. Moc přátel, kterým by svěřili svoje dítě, už nežilo. Byl to smutný fakt. A zbytek bude bojovat ve válce. A válka je vždy velmi nejistá. A oni chtěli mít jistotu, že ten člověk přežije.
„Tonksová?“ zeptal se opatrně Remus. Měl nápad, ale nevěděl, jak ho jeho žena přijme.
„Ano?“ odpověděla opatrně.
„Já mám návrh. Znám jen tři lidi, kteří téměř na sto procent přežijí tuto válku. Zlaté Trio. Rona bych vyloučil, je to loajální přítel, ale prozatím ne příliš zodpovědný. Hermiona je zodpovědná dost, ale myslím, že bude mít dost starostí s plánováním, jak všechny po válce přivést zase do normálního stavu. Jak napravit děti Smrtijedů, jak pomoct přeživším a jak obnovit kouzelnický svět. Tak mě napadl Harry Potter. Myslím, že je to ten pravý. On přežije. Je to Chlapec, který přežil. Dostane se ze všeho. I tuto válku vyhraje. Je to muž, který zvládl vše, co mu osud naložil s grácií a s velmi malými ztrátami. Co na to říkáš?“ zeptal se nejistě.
„To je geniální nápad! Jak to, že nás nenapadl hned? Je to muž činu. Muž, který zvládne všechno. Jen s ním bude v bezpečí a bude o něj postaráno s absolutní láskou. Nikdy nebude strádat. S ním zažije plnohodnotný život se vším všudy. Bude s ním šťastný. Pokud my nepřežijeme, tak s Harrym to bude to pravé. On nedovolí, aby o nás nevěděl. Nikdy mu nic nezamlčí a řekne mu všechno. Bude žít v láskyplném prostředí. Je to geniální, opravdu,“ začala s velkým nadšením a končila s trochou smutku v hlase. Ale byla šťastná. Našli toho pravého adepta. A věřila, že to Harry přijme. Protože Harry byl dobrý člověk s velkým srdcem. Stejně jako její milovaný muž. Věděla, proč navrhl Harryho. Miloval ho skoro jako svého syna. Miloval ho jako syna svého nejlepšího přítele. Byl jeho jedinou rodinou, než přišla ona. A viděla na něm, jak ho potěšilo a jak se mu ulevilo, že jeho návrh přijala.
„Nemyslel sis, že to zavrhnu, že ne?“ zeptala se ho láskyplně.
„Měl jsem obavu. Je to mladý muž,“ pokrčil nejistě rameny.
„Mladý muž, který dokázal a ještě dokáže mnoho. Ty můj vlčku,“ něžně broukla a přitáhla si ho k sobě. Musela ho políbit. Potřebovala, aby věděl, jak moc ji na něm záleží a jak moc ho obdivuje. Jak moc mu věří a obdivuje ho. Musel to vědět. Protože ona se bála. Bála se, že válku opravdu nepřežijí. Ale teď už mohla být klidná. Pokud ji nepřežijí, nepřežijí ji spolu, ale o Teddyho bude s láskou postaráno. Nemusela se už bát o jeho budoucnost. Byla teď prostě jen šťastná a věděla, že i Remus je šťastný a spokojený. A to bylo hlavní. Budoucnost byla pro ně stále nejistá, ale budoucnost Teddyho dostala správný rozměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý zanechaný komentář mě potěší ♥